Bressol de gat, de Kurt Vonnegut

Ressenya d’en Francesc, soci incorregible de La Carbonera

A la darrera festa de La Carbonera vam tenir unes quantes sòcies que, endutes per l’eufòria del moment, van oferir-se a escriure alguna ressenya de llibres que haguessin comprat a la llibreria. El que trobareu a continuació és la versió íntegra del correu que vam rebre del nostre soci Francesc. La Carbonera no es fa responsable del que llegireu tot seguit. O sí.

Us anava a enviar aquesta ressenya:

Bressol de gat: Teixida a base de coincidències, i amb personatges tan inoblidades com el missioner nihilista o el nan pintor, Bressol de gat és una sàtira política amb aires de faula, que retrata el món contemporani en tota la seva estupidesa. Vonnegut és capaç de transformar les atrocitats més grans comeses per la humanitat en un acudits absurds, gràcies a les mentides pietoses predicadades pel profeta Bokonon.

Però fins i tot jo m’avergoneixo de copiar la contraportada del llibre i intentar que coli com a ressenya.

Per tant, aquí una ressenya (tampoc espereu gran cosa, francament)

La BBC i Douglas Adams feien algo de goril·les, libèl·lules, vel·lociraptol·ls i no sé que més: estic intentant copiar la ressenya anterior a canvi d’un gomet però ja ni recordo el títol del llibre i no tinc prou memòria. Així que ressenyem Bressol de gat, llibre que em va encantar tant que vaig preferir llegir-lo a mirar un partit del Barça tot i estar assegut al meu seient a Lateral; però cal dir que era el Barça de Koeman. Vaig riure molt, sobretot quan un home al Bus em va increpar als crits de: Bressol, Bressol, que es Bressol en espanyol, Escola Bressol es escuela de niños, esto es Niño de Gato, Niño de Gato el libre es! Una pena, hem perdut el contacte. Crec que he arribat al límit de línies i ja he complert. En fi, cal dir que el llibre és una autèntica meravella, si t’encanten les absurditats, una mica de comèdia, coses inesperades i una mica de sense-sentit. En resum, Bokononisme!

Salut!

PD: Espero que digués aquest llibre i no un altre…