El nostre maig revolucionari

L’altre dia al vespre, abans de tancar, ens va agafar una de les nostres dèries parlant del maig del 68. Perquè en tot el mes de maig no n’hem parlat, probablement perquè no hem tingut ni un moment, i perquè els llibres que han anat apareixent per a commemorar-lo ens el recorden, però potser ens queden molt lluny.

I de cop, la pregunta:

I si haguéssim de fer-ne un, nosaltres, de maig del 68, com el faríem? Quins llibres-armes faríem servir? De què voldríem parlar? Quines arrels remoure, quins pilars sacsejar?

Mireu, ens vam trencar una mica les banyetes, i aquí trobareu una llista dels llibres que nosaltres faríem servir com a armes si haguéssim de fer una revolució.

Hem intentat fer una sel·lecció dels llibres que parlen de coses que ens preocupen, i ho hem fet amb autores i autors d’aprop, de casa.

I vosaltres, quins llibres feu servir per remoure-us la consciència?

  • En defensa d’Afrodita, contra la cultura de la monogàmia – Diverses autores – Tigre de paper – Per repensar com estimem, i perquè els canvis comencen qüestionant-nos.
  • Feminisme de butxaca – Bel Olid – Angle Editorial – Perquè, ja ens coneixeu, som feministes, a casa. I perquè la revolució serà feminista o no serà.
  • Rebels amb causa, manifest juvenil contra el poder adult – Albert Martín, Mireia Foradada, Maria Rodó, Jordi E – Tigre de paper – Perquè en realitat, seguim sent insultantment joves (i orgulloses de ser-ho)
  • Arrels a Octubre – Diversos autors – Perquè Maig està molt bé, però les revolucions van començar a l’Octubre
  • Al principi de tot hi ha la guerra – August Gil Matamala, David Fernández i Anna Gabriel – Sembra Llibres – Per la importància de recordar d’on venim i qui ens precedeix en la lluita
  • Cultura en tensió – Diversos autors – Raig Verd – Per repensar la cultura, dins i fora de la llibreria, i perquè la cultura és intrínsecament revolucionària.
  • Els CIE o la il·legalitat institucional – Raquel Gámez Serrano Llibres del Delicte – Per recordar que som més lliures que moltes d’altres, i que la llibertat no hauria de qüestionar-se
  • Ciutat Princesa – Marina Garcés – Galàxia Gutenberg – Per repensar la ciutat que ens és casa per poder-la construïr
  • Ciutats Cooperatives – Ivan Miró i Acedo – Icària Editorial – Perquè, us ho hem dit mai, que som una cooperativa? Doncs hem descobert que el cooperativisme és una manera de viure.
  • Habitar la trinxera – Joao França – Octaedro Editorial – Perquè viure a Barcelona avui en dia és un repte, però no podem oblidar que és un dret fonamental
  • El negocio de la comida ¿Quién controla nuestra alimentación? – Esther Vives (3a edició ampliada 2017) – Icària Editorial – Perquè la revolució la farem, també, des de l’estómac, i cuidant-nos del nostre entorn, i això inclou què mengem i de quina manera.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.