Recomanacions antifeixistes pel 12 d’octubre

Avui és 12 d’octubre i nosaltres no tenim res a celebrar. Així que el que és tancar, tanquem, perquè també volem descansar. Però us deixem un recull de llibres que ens fan pensar en el 12 d’octubre i, evidentment, també la botiga online que sempre està de guàrdia per si teniu emergències literàries d’aquelles que no poden esperar.

Primerament us voldríem recomanar llibres antifeixistes. Som-hi?

Cómo conversar con un fascista, de Marcia Tiburi
És un llibre que ens explica com tenim l’autoritarisme ficat dins la nostra vida quotidiana. L’autora és brasilera i han patit una mica el discurs feixista des del govern i per això l’explicació és basada en l’experiència.

Facha, Jason Stanley
En aquest llibre i trobareu l’explicació de com s’ho fa el feixisme per arribar al poder, les trampes discursives que fan servir i a detectar sobretot quines són les marques de feixisme que podem detectar al nostre entorn.

Per combatre aquesta època, Rob Riemen
Aquest llibre no ens cansem de recomanar-lo des que va sortir perquè són dos assajos escrits fa un parell d’anys i que parlen del populisme i de com això s’acosta perillosament al feixisme.

El fascismo (La sombra negra de cien años de barbarie), Antonio Gramsci
Una cosa important quan intentem parlar de feixisme i antifeixisme és fer-ho amb perspectiva històrica, i en aquest text Gramsci -que el va patir- ens parla de l’autoritarisme que va marcar l’Europa del segle XX.

Com combatre el feixisme i vèncer, Clara Zetkin
La Clara Zetkin ens va ensenyar, en aquest text de l’any 1923 que el més important per combatre el feixisme és no negar-ne l’existència. La resta de coses que explica les haureu de llegir vosaltres.

Tothom pot ser antifa, Pol Andiñac
Això és un manual de supervivència pels feixistes que ocupen el mainstream. Com combatre’ls, com respondre, com posar-los en evidència.

I sí, ja sabem que el feixisme no es cura llegint sinó posant els feixistes on els correspon. Però mentre això no passi us podeu armar d’idees per reaccionar.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.