Un Nadal mogut a La Carbonera

Què, ja us heu recuperat de les festes? Nosaltres estem en procés de recuperar forces després de la nostra campanya de nadal que no s’acabava mai i de la primera tanda de devolucions, de tornar a posar els llibres a lloc, de respirar i tornar a entrar en la voràgine del curs que ens espera i… i hem decidit parar un moment i pensar què ens ha passat. Perquè l’any passat va ser la nostra primera campanya de Nadal però just havíem obert i aquest any… bé, ha estat diferent.

És que sabeu, aquests dies ens han passat moltes coses, la majoria realment fabuloses i agradables, com la clientela que passa a buscar allò que ha anat veient durant l’any, el que li ve de gust, o un regal per algú especial. I sí, no ens enganyem, podrien comprar qualsevol cosa per internet, però no només no ho han fet, sinó que han decidit prendre’s el temps de venir i deixar-se recomanar. I realment us ho agraïm. Ens encanta fer la nostra feina i que ens feu confiança. No només perquè ens ajuda a nosaltres a sobreviure, que ja és prou difícil, sinó perquè en un moment com aquest, on alguns no saben què demanar i d’altres demanarien coses que potser no poden comprar-se, regalar-nos cultura potser és el que té més sentit.
Montserrat Roig deia que la cultura és l’acte més revolucionari a llarg termini, i nosaltres no només en fem bandera, sinó que ho compartim, ho reivindiquem i ho repetim sempre que podem. I per això regalar un llibre, dos, una entrada al teatre o a un concert no deixa de ser en realitat un acte de rebel·lia: una arma que ens farà pensar. Però també una estona per compartir, o bé amb qui ens estimem o bé amb nosaltres mateixos.

I per això us volem donar les gràcies. Com sempre, però una mica més. Perquè és fantàstic sentir com feu cartes als reis a la llibreria, com ens feu còmplices de les vostres sorpreses (que de vegades ens porta a fer coses molt estranyes que no revelarem, però que donarien per un bon relat), i que ens passeu a veure en qualsevol moment. Ens encanta que sota l’arbre o a les sabates hi hagi llibres que venen de La Carbonera, o fins i tot algun carnet de soci. Ens enamoren les vostres visites passant a buscar el carnet (els qui van venir la nit de reis es van endur carbó de sucre – i servidora es va acabar emocionant, encara que no ho digués al moment – ), i en definitiva, ens encanta que ens deixeu participar de les vostres festes que ara també són una mica nostres.

Aquesta setmana una de les nostres sòcies deia que mai de la vida havia comprat tants llibres com aquest darrer any. I ho deia amb un somriure, contenta. Gairebé tant com nosaltres, no només perquè ens ajudeu a seguir al peu del canó, sinó sobretot perquè ens acompanyeu en aquest viatge.

I ara us deixem, que les devolucions ens esperen!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

One thought on “Un Nadal mogut a La Carbonera”