El Club de Lectura

Però, això del club de lectura, què dieu que era?

Doncs bàsicament trobar-nos un cop al mes i xerrar sobre el llibre que hem llegit mentre prenem alguna cosa. Enriquir-nos de les lectures els uns dels altres, conèixer una mica més als autors i autores que llegim, i si podem, aprendre o sorprendre al personal. Aquest curs, a La Carbonera hem decidit que amb un sol club de lectura no en teníem prou, així que en farem cinc.
A continuació us explicarem una mica com anirà la cosa:

Club de lectura ELS VIUS – Últim dijous de mes 19h

Això, bàsicament vol dir que aquest curs hem decidit que llegirem autors que siguin vius. Entre d’altres coses, perquè ens agrada donar veu a aquells qui ens són coetanis. Com sempre, alternarem un llibre en català i un en castellà i les sessions seran el darrer dijous de cada mes a les 19. El club de lectura el dinamitzarà la Carlota Freixenet, la nostra llibretera, que a més de llibretera va estudiar Estudis Literaris a la UB, i un màster en Edició a la UPF i fa anys que fa de rata de biblioteca. Comencarem llegint Sara Mesa, Laetitia Colombani i Martín Abrisketa, però això només serà al primer trimestre. Després vindran Marta Orriols, Care Santos, Natàlia Cerezo, i…. fins aquí podem llegir. Ah, i si podem, intentarem tenir convidats. Sempre és més divertit de comentar els llibres amb autors, editors i traductors, oi? Participar de cada sessió té un cost de 5€, i el compromís de comprar el llibre a La Carbonera, i és gratuït per als socis i sòcies de La Carbonera.

Club de lectura ELS MORTS – Un dijous cada dos mesos 19h

Aquest club de lectura no només va de llegir autors que ja no hi son, sinó també de perdre la por a llegir clàssics. El farem cada dos mesos, i no només compartirem la lectura sinó que intentarem tenir una mica més de material sobre l’autor o autora del text. Durem una mica de bibliografia i sobretot, ganes d’enfrontar-nos a textos que d’altra manera ens fan més basarda. No volem avançar del tot el que farem, però de moment només direm Vian, Tolstoi, Woolf, Cortázar i Mansfield. Els clubs de lectura seran un dijous cada dos mesos a les 19. El club de lectura el dinamitzarà la Carlota Freixenet, la nostra llibretera. Participar de cada sessió té un cost de 10€. Si voleu fer tres sessions consecutives té un cost de 25€, i si us hi animeu per tot el curs us costarà 70€. Club de lectura gratuït per a les sòcies de La Carbonera.

El llibre del Club de lectura dels morts d’aquest trimestre serà Les ones de Virginia Woolf, el proper 21 de març.

Club de lectura en anglès – Últim divendres de mes 18h

This is a book club about the short story in English, and we will focus on North-American literature. We will work on different texts collected in a short-story anthology, and we will go through them slowly, discussing and sharing ideas and opinions. The book club will be led by Clara Roman, an associate teacher at the UAB currently pursuing a PhD in American literature, and also a master dilettante. Attending a single session costs 10€.

Club de lectura juvenil

Doncs els dissabtes a les 16.30h és l’hora dels lectors i lectores de (més o menys) 5è i 6è de primària. Treballarem un llibre cada mes, el llegiran a casa i vindran a parlar de què els ha semblat i a berenar. El cost del club de lectura és ser socis de la Carbonera Petita (15 euros trimestrals) i el compromís d’adquirir el llibre a La Carbonera.

Què, us animeu?