El Club de Lectura

Però, això del club de lectura, què dieu que era?

Doncs bàsicament trobar-nos un cop al mes i xerrar sobre el llibre que hem llegit mentre prenem alguna cosa. Enriquir-nos de les lectures els uns dels altres, conèixer una mica més als autors i autores que llegim, i si podem, aprendre o sorprendre al personal.


Club de lectura de La Carbonera

Hem preparat un club de lectura que no us deixarà indiferents. Ja sabeu com va, us proposem un llibre, teniu un mes per llegir-lo i el dijous corresponent veniu i el comentem. Mentre el llegim us passarem informació, articles relacionats, i el que surti que ens pugui ajudar a entendre millor el que llegim. Ah, i si podem, comptarem amb ajudes externes d’expertes en la matèria. Un luxe, vaja.

19 de setembre: Els desposseïts, Ursula K. LeGuin
17 d’octubte: El despertar, Kate Chopin
21 de novembre: La maleta, Dovlátov
12 de desembre: Quim/Quima, Maria Aurèlia Capmany
16 de gener: Lisístrata, Aristòfanes
20 de febrer: Kitchen, Banana Yoshimoto
19 de març: Contes, Mercè Rodoreda
16 d’abril: La vida material, Marguerite Duras
21 de maig: Agnes Grey, Anne Brönte
18 de juny: A sangre fría, Truman Capote
16 de juliol: La balada del cafè trist, Carson McCullers

El club de lectura el dinamitzarà la Carlota Freixenet, la nostra llibretera, que a més de llibretera va estudiar Estudis Literaris a la UB, i un màster en Edició a la UPF i fa anys que fa de rata de biblioteca.

Participar té un cost de 5€ per sessió i el compromís de comprar el llibre a La Carbonera, i és gratuït per als socis i sòcies de La Carbonera.


Club de lectura en anglès – Un divendres de mes a les 18h

This is a book club about the short story in English, and we will focus on North-American literature. We will work on different texts collected in a short-story anthology, and we will go through them slowly, discussing and sharing ideas and opinions. The book club will be led by Clara Roman, an associate teacher at the UAB currently pursuing a PhD in American literature, and also a master dilettante. Attending a single session costs 10€.


Club de lectura feminista al Centre Cultural Albareda

Lectures feministes per sobreviure al segle XXI.
Ets feminista però et fa por enfrontar-te als textos d’assaig? A feminisme per fascicles els llegirem juntes, els posarem en context i en debatrem per ser més feministes i més activistes i sobretot més crítiques. Treballarem els textos més clàssics, el dret al propi cos, l’economia feminista i les diverses formes d’estimar. Preparades?

Professores: Carlota Freixenet i Mar Redondo.

📕 Lectures de Chiamanda Ngozi Adichie, Virginia Woolf, Mary Wollstonecraft, Virginie Despentes, Nancy Fraser, Julia Bertran Lafuente, Bel Olid i més. Les podreu reservar gratuïtament a la Biblioteca Poble-sec Francesc Boix i també hi ha la possibilitat de comprar-les a la Carbonera.

🎟️ A banda de les sessions previstes, la inscripció inclou una visita guiada gratuïta a l’exposició “Feminismes!” del CCCB

📆 Inici del curs: dimarts 8 d’octubre, de 19 a 20.30 h
9 sessions. Preu: 47,37 €

Inscripcions

Clubs de lectura infantils de 7 a 12 anys, dissabtes

Doncs els dissabtes de 16.30 a 17.30h és l’hora dels lectors i lectores de 7 a 9 anys. De 17.30 a 18.30h rebrem els més grans de 9 a 12 anys.

Treballarem un llibre cada mes, el llegiran a casa i vindran a parlar de què els ha semblat i a berenar. El cost del club de lectura és ser socis de la Carbonera Petita (15 euros trimestrals) i el compromís d’adquirir el llibre a La Carbonera.